Produse

solutii si produse de reciclare deseuri: prese de balotat, tocatoare, perforatoare, sisteme complete de aspirare si balotare.


IMPORTANTA RECICLARII RESURSELOR SI PROTECTIEI MEDIULUI

DE CE Sa RECICLaM?

“Reciclarea materialelor refolosibile reduce drastic consumul resurselor naturale (petrol, apa, energie) precum si nivelul emisiilor nocive in aer.

  • 1 tona de hartie recuperata salveaza 17 arbori maturi care produc in fiecare ora oxigenul necesar pentru 900 de oameni
  • 1 tona masa plastica recuperata economiseste 8 tone petrol
  • reciclarea reduce considerabil cantitatea deseurilor ce trebuiesc depozitate in gropi de gunoi
  • energia recuperata cand reciclam un pahar de sticla poate alimenta un bec pentru 4 ore
  • reciclarea reduce numarul de agenti poluanti din aer si apa
  • reduce semnificativ cantitatea de emisii de CO2 realizata prin extragerea si prelucrarea minereurilor
  • se folosește cu 95% mai putina energie pentru reciclarea aluminiului fata de cea necesara producerii din materii prime (60% in cazul otelului, 40% in cazul hartiei , 70% pentru plastic si 40% pentru sticla)
  • in America , o rata de reciclare de 30% ar fi echivalat cu a scoate 25 de milioane de masini de pe strazi (si aceasta este o statistica realizata cu multi ani in urma)
  • reciclarea ajuta la conservarea resurselor naturale precum lemn, apa si minereuri
  • previne distrugerea habitatelor naturale ale animalelor, a biodiversitatii si previne eroziunea solului

Fata de alte metode ecologice, reciclarea este cea care presupune cel mai mic efort din partea societatii. Deseurile menajere trebuie insa sortate inainte de a le arunca in containere separate pe tipul de deseu acceptat (plastic, sticla, hartie etc). Aproape 45 % din deseurile casnice sunt ambalaje si materiale reciclabile. Aceasta cantitate a crescut în ultimii ani si va creste in continuare. ” – http://www.elaman.upb.ro

Pentru usurarea muncii pe tot parcursul acestui proces, avem la dispozitie diverse solutii si produse de reciclare deseuri: prese de balotat, tocatoare, perforatoare, sisteme complete de colectare si balotare.

De ce sa investiti Intr-un sistem de balotare?

  • legea impune reciclarea unei anumite proportii din deseurile generate (si va deveni din ce in ce mai aspra)
  • deseurile balotate ocupa mai putin loc in depozit
  • firmele de reciclare platesc, in general, mai mult pentru deseurile in forma balotata (ex: carton vrac 0,25 lei/kg, carton balotat 0,4 lei/kg)
  • costurile transportului deseurilor balotate sunt mult mai mici in comparatie cu cele vrac

“Reciclarea deseurilor a ajuns sa fie o problema de maxima importanta pentru salubritatea generala a Terrei, amplaorea fenomenului conditionand in mare parte dezvoltarea economica. Explozia industriala a secolului XX si in special a celei de-a doua jumatate a acestui secol a dus la intensificarea industriei, a agriculturii, la cresterea, dezvoltarea si diversificarea consumului de bunuri materiale si de alimente, cauzand cresterea proportionala a cantitatii de deseuri si reziduuri.

Pentru a cuantifica importanta fenomenului, in SUA, cheltuielile legate de eliminarea deseurilor menajere si industriale  din orase, respectiv cheltuieli legate de reciclarea lor ocupa locul 3 intr-o serie a cheltuielilor facute de municipalitatile marilor orase, din acest motiv, reciclarea este importanta atat pentru pastrarea acestui mediu sanatos cat si pentru reintroducerea in circuitul economic a unor materiale care devin din ce in ce mai greu de gasit.

Explozia cantitatii de deseuri a impus gasirea de solutii pentru reintroducerea lor în circuitul productiv. In acest sens, pentru reziduuri de natura industriala sau pentru produsele de natura industriala ajunse intr-un stadiu de nefolosinta a fost mai usor sa se gaseasca solutii tehnologice de reciclare. Amintim: solutiile pentru reciclarea hartiei, a sticlei, fierului vechi, bateriilor, anvelopelor uzate, autoturismelor.

Valorificarea maxima a deseurilor se produce atunci cand fiecare component dintr-un anumit deseu industrial se recilclează in circuitul pentru care a fost realizat. Astfel este mult mai economic de reintrodus deseurile de bumbac, cartoanele, în circuitul fabricilor de hârtie, decât sa fie arse.” – http://www.centrucolectaredeseuri.com

produse de reciclare deseuri produse de reciclare deseuri produse de reciclare deseuri produse de reciclare deseuri produse de reciclare deseuri

Alfa Recycling, parte a Alfa Cluj SRL.